بوی نامطبوع دهان معمولاً حاصل تخمیر مواد باقیمانده غذایی و قندهایی است که در دهان و روی زبان باقی میمانند...
وقتی شب، قبل از خواب، مسواک میزنیم این میکروارگانیسمها فرصت پیدا میکنند تخمیر را آغاز کنند به همین دلیل صبح قبل از خواب دهانمان بوی نامطبوعی میدهد.
در ماه رمضان نیز چون در طول روز چیزی نمیخوریم، این روند با شدت بیشتری اتفاق میافتد.
در روزهای عادی، گیاهان معطری مانند جعفری و نعناع بجوید. برای چند دقیقه تا حداکثر نیم ساعت دهان خوشبو میشود و به دلیل خاصیت ضدمیکروبی، فعالیت تخمیری میکروارگانیسمها کاهش مییابد.
اما در ماه رمضان که نمیتوان در طول روز چیزی خورد، راهحل بهتری وجود دارد که آثار مثبت آن طولانیتر هم هست. توصیه میشود روزهداران از قطره «پرسیکا» به عنوان دهانشویه استفاده کنند.
این گیاه ایرانی است و 400 سال پیش درختش به اسم ایران نامگذاری شده است، بنابراین کافی است بعد از مسواک شبانه یا مسواک بعد از خوردن سحری، 20-15 قطره پرسیکا را با 2 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و دهان را با آن بشویید و بعد از آن دیگر چیزی نخورید یا نیاشامید تا ترکیبهای آن داخل دهان باقی بماند.
این دهانشویه کاملاً گیاهی، از ترکیب پرسیکا یا چوب مسواک (که از قدیم استفاده از آن به مسلمانان توصیه شده است و هماکنون نیز در برخی کشورها از جمله عربستان به عنوان مسواک استفاده میشود)، نعناع و گیاه بومادران تهیه شده و فعالیت تخمیری میکروارگانیسمها را در دهان کاهش میدهد. وقتی تخمیر کم شود، بوی نامطبوع دهان از بین میرود.
البته این دهانشویه بوهایی که از معده متصاعد میشوند، از بین نمیبرد.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
.: Weblog Themes By Pichak :.